Een goed debiteurenbeheer verlicht zorgen en levert geld op!

Een goed debiteurenbeheer verlicht zorgen en levert geld op – 123Onlineboekhouding MIN

Debiteuren zijn klanten die jouw goederen/diensten betalen per factuur. Tot de factuur betaald is heeft jouw debiteur een openstaande schuld bij jou.

Met een goed online debiteurenbeheer zorg je ervoor dat jouw klanten zo snel mogelijk betalen.
Het is voor de liquiditeit van een onderneming belangrijk op de debiteurenpost zo laag mogelijk te houden. Is de post laag, dan is er meer geld beschikbaar om je kosten te betalen.

Maar hoe zorg je ervoor dat de klant op tijd betaald?

Betalingstermijn

Vermeld altijd een betalingstermijn op jouw factuur. Met een betalingstermijn stel je vast voor wanneer de factuur betaald moet zijn. Dit vermeldt je tevens in de algemene voorwaarden of in een contract.
Het meest voorkomende betalingstermijn is 30 dagen, echter mag hier van afgeweken worden. Bij kleinere ondernemingen wordt vaak 14 dagen gehanteerd.

Eigendomsvoorbehoud

Met een Eigendomsvoorbehoud blijf je eigenaar van je geleverde producten totdat de factuur is voldaan. Hiermee kun je de producten terughalen als de klant niet op tijd betaald. Dit dien je wel te vermelden in de algemene voorwaarden.

Vooruitbetaling

Als een klant vooraf betaald loop je geen risico op een nalatige betaling. Het is altijd aan te raden om een klant vooraf te laten betalen, dit is niet altijd mogelijk.
Wel kun je een klant in verleiding brengen om vooraf te betalen door kortingen aan te bieden, dit vermeld je tevens in een koopovereenkomst of in de algemene voorwaarden.

Debiteurenbeheer, ook af en toe een klant aanmanen hoort erbij

Als een klant niet op tijd betaald neem je eerst telefonisch contact op met de klant. Helpt dit niet? Dan kan je de klant schriftelijk aanmanen, wijs je klant ook op eventuele bijkomende kosten. Met een schriftelijke aanmaning staat de ingebrekestelling op papier en sta je juridisch sterker. Blijft de betaling uit? Dan kun je het incassobureau of zelfs een deurwaarder inschakelen.

Daarnaast kun je jouw volledige debiteurenadministratie uitbesteden aan een schulden factoring bedrijf.
Zij betalen onder inhouding van provisie vrijwel direct de openstaande schulden van de debiteuren uit. Daarnaast ligt het risico van nalatige betalers bij het factoring-bedrijf.

Wil jij jouw debiteurenbeheer door 123Onlineboekhouding laten doen? Wij zijn gespecialiseerd in online debiteurenbeheer. Daarvoor gebruiken we het populaire e-Boekhouden. Alleen daarom al is uitbesteden debiteurenbeheer bij 123Onlineboekhouding is de beste keuze!

Bij 123Onlineboekhouding begrijpen wij dat debiteurenbeheer een essentieel onderdeel is van jouw bedrijfsvoering. We zijn ervan overtuigd dat het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer aan ons boekhoudkantoor in Hengelo de beste keuze is, en we willen graag uitleggen waarom:

  1. Expertise en ervaring: Ons team van boekhoudprofessionals beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van debiteurenbeheer. Wij zijn bekend met de beste praktijken, regels en voorschriften die nodig zijn om uw debiteuren efficiënt te beheren. Door uw debiteurenbeheer aan ons over te laten, kunt u profiteren van onze expertise en zorgen wij ervoor dat uw financiële stromen soepel blijven verlopen.
  2. Tijd- en kostenbesparing: Het beheren van debiteuren kan een tijdrovende en complexe taak zijn. Het vereist het opvolgen van openstaande facturen, het versturen van herinneringen en het nemen van incassomaatregelen indien nodig. Door dit proces aan ons over te laten, kunt u kostbare tijd besparen die u kunt besteden aan uw kernactiviteiten. Bovendien kunnen wij u helpen om kosten te besparen door het minimaliseren van oninbare vorderingen en het optimaliseren van uw cashflow.
  3. Professionele aanpak: Wij benaderen debiteurenbeheer op een professionele en klantgerichte manier. We begrijpen het belang van het behouden van goede klantrelaties en streven ernaar om uw klanten op een vriendelijke en respectvolle manier te benaderen. Tegelijkertijd zijn we vastberaden in het innen van openstaande bedragen en kunnen we, indien nodig, incassomaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uw cashflow op peil blijft.
  4. Geavanceerde tools en systemen: Bij 123Onlineboekhouding maken wij gebruik van geavanceerde boekhoudtools en systemen om uw debiteurenbeheer efficiënt te stroomlijnen. We kunnen uw facturatieproces automatiseren, herinneringen automatisch versturen en rapportages genereren om u inzicht te geven in de stand van zaken. Deze tools stellen ons in staat om uw debiteurenbeheer op een georganiseerde en gestructureerde manier aan te pakken.
  5. Betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid: Als gerenommeerd boekhoudkantoor hechten wij veel waarde aan betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid. U kunt erop vertrouwen dat uw financiële gegevens en klantinformatie bij ons in veilige handen zijn. Wij nemen de nodige maatregelen om uw gegevens te beschermen en te voldoen aan de geldende privacywetgeving.

Samengevat, door uw debiteurenbeheer uit te besteden aan 123Onlineboekhouding in Hengelo, kunt u profiteren van onze expertise, tijd en kosten besparen, een professionele aanpak verwachten, gebruikmaken

Neem dan contact met ons op, we zitten klaar voor je!

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet