📅 Black Friday 2023 – Tips voor iedere ondernemer

Black Friday, wij geven je tips!

Black Friday 2023

Black Friday 2022 ligt alweer ver achter ons en Black Friday 2023 komt er alweer aan. Steevast op de laatste vrijdag van de maand november. Dus wanneer is Black Friday in 2023: op 24 november. Black Friday is een fenomeen dat overgewaaid is uit Amerika. In dat land krijg je tijdens Black Friday soms bizarre taferelen te zien. Misschien heb je de beelden wel eens gezien; uitpuilende winkels waarin een chaotische menigte zo snel mogelijk hun slag willen slaan vanwege de enorme kortingen op allerlei producten. De Black Friday aanbiedingen lopen regelmatig uit op ruzie tussen de woest winkelende bezoekers. In andere landen is Black Friday nu ook al jaren een begrip. Ook Nederlandse bedrijven doen vrolijk mee aan deze spectaculaire uitverkoop waar kortingen tot wel 70% kunnen voorkomen. Voor ondernemers die hieraan mee doen zijn het vaak chaotische dagen. Als jij met jouw onderneming ook mee gaat doen dan kun je vast wel wat tips gebruiken om te zorgen dat je qua promotie alles uit de kast haalt. Want het is natuurlijk wel belangrijk dat mensen weten dat ook jij op de 1 of andere manier meedoet aan Black Friday.

Tip 1: Gebruik je socialmediakanalen.

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel ondernemingen doen relatief weinig met hun socialmediakanalen. En dat terwijl een gewone post op Facebook, Twitter of Instagram al flink wat bezoekers naar je website of winkel kan sturen. Hou er wel rekening mee dat de dagen voor Black Friday er al ontzettend veel geadverteerd wordt met Black Friday als thema. Probeer de aandacht te trekken met iets origineels, als je simpelweg roept ‘Black Friday Actie, nu spectaculaire korting!‘, dan herhaal je wat veel anderen ook al roepen en dan val je minder op. Met een kreet als ‘Black Friday, wij doen ook mee!‘ val je al iets meer op. Probeer de mensen die je bericht lezen aan te zetten tot actie. Dat kan een bericht sturen zijn, maar ook het bezoeken van je website of winkel. Als je je bericht eindigt met een vraag dan zullen mensen sneller geneigd zijn te reageren op je bericht. Als je bijvoorbeeld eindigt met ‘Op welke Black Friday aanbieding zit jij te wachten?‘ dan kun je best leuke reacties krijgen. Zo betrek je potentiële klanten bij je berichten.

Tip 2: Een Black Friday kortingsactie hoeft niet maar 1 dag te duren.Black Friday 2023, 123Onlineboekhouding heeft tips voor ondernemers!

Het is heel begrijpelijk dat je denkt dat Black Friday, maar 1 dag duurt. Je kunt je Black Friday kortingsactie echter prima wat langer laten duren. Of zelfs eerder laten beginnen dan op Black Friday. Het genereert meer omzet en als je concurrenten dit niet doen dan ben je ze mooi een stap voor.

Tip 3: Stuur op tijd een nieuwsbrief.

Als je een klantenbestand hebt en je bent daardoor in het bezit van de klant zijn e-mailadres: stuur een nette nieuwsbrief. Een nieuwsbrief geeft je de kans om direct te communiceren met mensen die al klant bij je zijn. Hierdoor heb je de mogelijkheid ze een speciale aanbieding te doen die alleen bestemd is voor trouwe klanten. Probeer de nadruk te leggen op het feit dat alleen trouwe klanten gebruik kunnen maken van de aanbieding. Dat kun je bijvoorbeeld doen door middel van een Black Friday 2023 Kortingscode. Zorg wel dat er altijd een mogelijkheid voor de lezer is om uit te schrijven. En probeer de mail kort te houden. Lange e-mails roepen snel irritatie op. Mensen willen het liefst in 1 oogopslag zien waar het over gaat.

Tip 4: Maak een Black Friday 2023 Actiepagina aan op je website.

Zet 1 pagina op je website die specifiek over Black Friday 2023 gaat. Op deze pagina zet je alle producten of acties die van toepassing zijn op Black Friday. Alle Black Friday acties kun je overzichtelijk etaleren op die pagina waardoor bezoekers snel zien wat ze met hoge korting kunnen aanschaffen. Zo’n pagina wordt ook door zoekmachines opgepikt en daardoor zul je meer bezoek op je website genereren. Zet desnoods ook een link op de pagina naar andere interessante aanbiedingen die buiten de Black Friday acties vallen. Zo hou je bezoekers langer op je website. Google vindt daardoor je website ook belangrijker waardoor je hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Vergeet niet te vermelden tot welke datum de acties lopen, dit kan klanten overhalen sneller te beslissen zodat ze niks mislopen. Ook een kreet als ‘zolang de voorraad strekt‘ kan klanten overhalen vlotter tot aanschaf over te gaan. Zet daarna ook een banner op de hoofdpagina die een link naar de Black Friday 2023 Actiepagina bevat. Zo weten bezoekers de pagina probleemloos te vinden.

Tip 5: Vergeet Cyber Monday 2023 niet!Cyber Monday 2023, 123Onlineboekhouding denkt met de ondernemers mee!

Cyber Monday is nog niet zo bekend als Black Friday, maar de naamsbekendheid groeit de laatste jaren vrij hard. Het is Cyber Monday op de eerste maandag na Black Friday. Dit jaar valt Cyber Monday op 28 november 2023. Dat is de dag dat veel webwinkels voor de laatste keer dat jaar stunten met stevige Cyber Monday kortingen. Heb je een webwinkel dan kun je hier ook nog aan meedoen. Vergeet dus niet hier ook een actiepagina voor te maken inclusief banner op de hoofdpagina. Leg er vooral de nadruk op dat dit de laatste kans is om je slag te slaan en dat na Cyber Monday alle prijzen weer het oude niveau zullen hebben.

Tip 6: Organiseer exclusieve Black Friday aanbiedingen voor vroege vogels.

Om je Black Friday aanbiedingen nog aantrekkelijker te maken, kun je overwegen om exclusieve deals aan te bieden voor vroege vogels. Dit betekent dat klanten die vroeg op de dag of zelfs de avond ervoor bij je winkel of website komen, toegang hebben tot extra hoge kortingen of speciale geschenken. Dit creëert een gevoel van opwinding en urgentie, en moedigt mensen aan om vroeg te komen om te profiteren van je Black Friday aanbiedingen.

Tip 7: Black Friday 2023 aanbiedingen bundelen.

Een slimme strategie is om verschillende producten of diensten te bundelen tot aantrekkelijke Black Friday aanbiedingen. Bijvoorbeeld, als je een elektronicawinkel hebt, kun je een bundel maken van een smartphone, een oplader en een beschermhoesje voor een gereduceerde prijs. Hiermee stimuleer je cross-selling en vergroot je de waarde die klanten uit hun aankoop halen.

Tip 8: Adverteer met opvallende Black Friday aanbiedingen op je homepage.

Zorg ervoor dat je homepage duidelijk en opvallend de Black Friday aanbiedingen presenteert. Gebruik grote banners, opvallende kleuren en duidelijke call-to-action knoppen om klanten naar je speciale Black Friday pagina’s te leiden. Dit maakt het voor bezoekers direct duidelijk dat je meedoet aan Black Friday en dat ze geweldige aanbiedingen kunnen vinden.

Tip 9: Laat klanten Black Friday aanbiedingen delen op sociale media.

Stimuleer je klanten om hun aankopen en Black Friday ervaringen te delen op sociale media. Dit kan je helpen om je bereik te vergroten en potentiële klanten te bereiken die nog niet bekend zijn met je merk. Bied bijvoorbeeld een kleine extra korting aan degenen die een bericht delen met de hashtag #BlackFriday [JouwMerkNaam].

Tip 10: Houd klantrecensies en aanbevelingen bij.

Na Black Friday, verzamel en deel klantrecensies en aanbevelingen over je Black Friday aanbiedingen. Dit helpt niet alleen bij het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten, maar het biedt ook waardevolle inzichten voor toekomstige Black Friday evenementen. Vergeet niet om in deze recensies de tevredenheid van klanten over de Black Friday aanbiedingen te benadrukken.

Wat je boekhouding betreft hebben we ook nog wat goede tips voor je. Die vind je hier: 5 tips om meer inzicht in je boekhouding te krijgen.

De Kamer van Koophandel heeft in 2022 een belangrijk artikel geschreven over de regels waar je je aan te houden hebt als je gaat meedoen met Black Friday. Je kunt het hier lezen: de nieuwe regels voor Black Friday.

Heb je nog vragen? Dat snappen we heel goed! Je mag altijd contact met ons zoeken via de contactpagina.

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet