5 tips om meer inzicht in je boekhouding te krijgen

IB47

Iedereen die rekeningen heeft, moet de boekhouding bijhouden. Ondernemers besteden steeds meer tijd aan de administratie, vooral als de onderneming groeit. Deze uren gaan ten koste van de core business. In de boekhouding kan een heleboel tijd gaan zitten en je kan soms dingen missen. Slim boekhouden zorgt ervoor dat je tijd wint en dat je een goed overzicht houdt. Je voorkomt de verspilling van geld en hebt in kaart welke voordelen er zijn waar je gebruik van kan maken. Daarom geven wij jou 5 gouden tips die jou helpen meer inzicht in jouw boekhouding te krijgen.

1. Actualiteit

Wanneer je de administratie goed bijhoudt en de boekhouding actueel houdt, zorgt dit ervoor dat je een goed overzicht hebt. Je kan dit doen door hier een vaste dag in de maand of week voor in te stellen. Actualiteit van de boekhouding zorgt ervoor dat jij jouw verplichtingen op tijd voldoet. Wanneer je de debiteuren goed bijhoudt, kun je hen op tijd facturen sturen zodat zij jou op tijd kunnen betalen.

2. Automatiseer

Het automatiseren van de boekhouding is een groot voordeel voor jouw onderneming. Een goed boekhoudprogramma is essentieel. Een goed boekhoudprogramma kun je aansluiten aan de andere bedrijfsprogramma’s, zoals de salarisadministratie, het kassasysteem en klantgegevens uit je CRM. Op die manier komen alle cijfers automatisch terecht in de administratie. Dit scheelt jou enorm veel tijd en dit zorgt ervoor dat de kans op fouten kleiner is dan wanneer je alle cijfers handmatig invult.

3. Digitaal

Tegenwoordig wordt alles digitaal gedaan. Dit geldt ook zeker voor de boekhouding. De boekhouding digitaal regelen zorgt ervoor dat je geen facturen en andere belangrijke papieren kwijtraakt. Bovendien is digitaal zoeken naar een document vele malen sneller dan wanneer je een fysieke map moet doorzoeken. Wanneer de boekhouding digitaal is opgeslagen, kan iedere werknemer snel en gemakkelijk bij de documenten. Je kunt zelfs met je telefoon of tablet bij het document wanneer je onderweg en niet op kantoor bent.

4. Inzicht in kosten

Als je ervoor zorgt dat je boekhouding goed op orde is, ben je altijd op de hoogte van de totale geldstroom. Je weet dan wat er binnen komt en wat eruit gaat bij de onderneming. Het is goed om te weten wat de kosten van de onderneming precies zijn. Wanneer je inzicht hebt in de kosten weet je welke kosten misschien te hoog zijn en deze kosten zou je kunnen proberen te verlagen.

5. Advies

Misschien heb je wel eens een fiscale regeling gemist waardoor je een subsidie bent misgelopen. Wanneer dit gebeurt, is dit natuurlijk heel erg jammer. Om het mislopen van subsidies en voordelen te voorkomen, kun je advies vragen van een professional. Professionals zijn vaak op de hoogte van alle soorten regelingen, subsidies en voordelen waar jij recht op zou kunnen hebben. Woon jij in Overijssel en wil jij graag belastingadvies in Hengelo? Dan ben je bij 123Onlineboekhouding aan het goede adres. Je kan altijd contact opnemen met ons voor vragen en advies.

 

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet