Ondernemers mogen langer doen over het aflossen van gemaakte belastingschulden

Belastingschulden

Eind 2019 stond in het teken van de coronacrisis. De coronacrisis bracht verschillende gevolgen met zich mee. Dankzij deze crisis vond er een verschuiving plaats van offline- naar onlinebetalingen. Dit pakte voor sommige ondernemingen positief uit. Er werd soms zelfs meer online verkocht dan eerder in de fysieke winkel. 

Helaas was dit voor het grootste deel van de ondernemingen tijdens de coronacrisis niet het geval. Zo hadden ondernemers bijvoorbeeld meer moeite met het betalen van hun rekeningen en met het aflossen van gemaakte belastingschulden. 

In dit artikel lees je meer over uitstel van Betaling, voor welke ondernemers het geldt om langer te doen over het aflossen van gemaakte belastingschulden en waar je terecht kunt voor financieel advies. 

Hoe werkt uitstel van betaling?

Ben je ondernemer en heb je tijdens de coronacrisis gebruik gemaakt van uitstel van betaling? Je bent niet de enige, de collectieve schuld van uitstel van betaling tijdens de coronacrisis liep op tot een bedrag van 47 miljard euro. Momenteel staat er nog een schuld open van 19 miljard euro. 

Vanaf 1 april 2022 ben je verplicht je weer te houden aan de nieuwe betalingsverplichtingen. Dit betekent dat alle belastingen waarvoor je aangifte doet voor of na 1 april 2022, weer op tijd betaald moet worden. Ook belastingen waarvan de betaaldatum op deze datum ligt, moeten op tijd betaald worden. In bijzondere gevallen heeft het kabinet besloten betalingsregelingen te versoepelen. Zo kun je bijvoorbeeld een betaalpauze aanvragen van 3 maanden, betalen per kwartaal of maximaal 7 jaar doen over het aflossen van je belastingschuld. Ook als je je belastingschuld sneller af wilt betalen, is dit mogelijk. Bovendien krijg je ook nog eens rentevoordeel. 

Voor welke ondernemers geldt dit?

De Tweede Kamer heeft erop aangedrongen bepaalde ondernemingen meer tijd te geven om de belastingschuld af te betalen. Dit gaat alleen om bedrijven die een belastingschuld hebben van meer dan 10 duizend euro. Heb je een onderneming met meer dan 50 duizend euro aan schulden? Dan is het nodig extra reden te geven waarom je uitstel aanvraagt. 

Waar kan je terecht voor hulp?

Ben je ondernemer en heb je tijdens de coronacrisis veel schulden gemaakt? 123Onlineboekhouding kan je helpen door onafhankelijk financieel advies te geven. Je ontvangt een duidelijk inzicht in de stand van jouw financiële zaken en maken samen een plan voor de toekomst. Hulp nodig bij het doen van je belasting? Ook dan helpt 123onlineboekhouding. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet