Fiscaal advies: wat houdt het in? 

fiscaal advies
Iedereen krijgt te maken met belastingen, of je nou ZZP’er bent, een BV hebt of gewoon in loondienst bent. Wij Nederlanders maken nogal eens wat fouten in onze belastingaangifte. Je vergeet een aftrekpost en betaalt te veel, of je vergeet juist een inkomstenbron op te geven. Beide kunnen grote gevolgen hebben. Laat je daarom altijd adviseren over de fiscale regelgevingen door een fiscaal adviseur. Met ons financieel advies in Hengelo bieden we jou een helpende hand omtrent alles wat te maken heeft met financiële kwesties. Ook voor alle belastingvraagstukken bieden wij fiscaal advies. Wat houdt dat precies in? Dat lees je hier. 

Wat doet een fiscaal adviseur?

Een fiscaal adviseur wordt ook wel een fiscalist genoemd. Fiscaal adviseurs zijn specialisten op het gebied van belastingen. Met deze kennis adviseren zij bedrijven en particulieren over de huidige fiscale wet- en regelgeving tijdens bijvoorbeeld de belastingaangifte. Voor vele mensen is belastingaangifte doen een lastige taak. Dat blijkt ook uit een onderzoek van de Consumentenbond. Zij deden in 2015 een steekproef met 15 mensen, slechts 7 daarvan vulde hun belastingaangifte foutloos in. Om deze reden is het nooit mis om fiscaal advies te vragen.  Een fiscaal adviseur gaat in opdracht van cliënten aan de slag met een financieel vraagstuk. Vaak heeft dit vraagstuk te maken belastingen. De fiscalist gaat dan aan de slag met de financiële gegevens van de cliënt en zoekt naar een voordelige methode of oplossing om de belastingaangifte te doen. De fiscalist zorgt dat hij rekening houdt met de huidige fiscale wetgeving en andere administratieve en/of bedrijfsmatige processen die passen binnen de Nederlandse en internationale wet- en regelgeving.

Verschillende soorten fiscaal advies 

Vaak wordt een fiscalist ingeschakeld voor het verzorgen van de belastingaangifte. Maar een fiscalist is voor meerdere doeleinde in te schakelen. Zo kan een fiscalist je bijvoorbeeld ook helpen door fiscale wet- en regelgeving uit te lichten wanneer je een onderneming start. Tijdens het opstarten van een bedrijf kan een fiscalist een professionele blik werpen op een financieel plan of meehelpen met het uitdenken en uitvoeren van fiscale strategieën.  Bij een al gevestigd bedrijf helpt een fiscalist met het controleren van de jaarrekeningen op fiscale aspecten, verzorgt de fiscalist compliance en kan hij/zij advies geven op het gebied van belasting. Ook kun je fiscaal advies vragen over zaken zoals vennootschapsbelastingen, bedrijfsovernames, estate planning en herstructureringen. Kortom, als je een eigen onderneming hebt, kun je dus veel baat hebben bij fiscaal advies. Tevens kun je ook als particulier een fiscaal adviseur inhuren, bijvoorbeeld tijdens de belastingaangifte, maar ook over zaken zoals pensioen. 

Waarom belastingadvies?

De fiscale wet- en regelgeving verandert continu.  Toch twijfelen veel mensen nog over het inschakelen van een fiscaal adviseur. Vaak lijkt men te denken dat er hoge kosten verbonden zitten aan het inschakelen van belasting- of fiscaal advies, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. En bekijk het eens zo: als je fiscaal advies inwint bij een fiscalist weet je zeker dat je niet te veel of te weinig belasting betaalt. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je aan het einde van het jaar een flink bedrag terug moet betalen. Daarnaast kan je ook profiteren van de kennis van een fiscaal adviseur, zo weet hij bijvoorbeeld precies welke toeslagen jij in jouw situatie kan aanvragen, controleert hij of je geen aftrekpost vergeet én ook niet onbelangrijk: zorgt ervoor dat jij je handen los kan trekken van die vervelende belastingaangifte.  Wij bieden financieel advies in Hengelo voor al je financiële- en belastingvraagstukken. Kom je er zelf even niet meer uit? Zie je door de bomen het bos niet meer? Of heb je simpelweg een sparringpartner nodig? Met financieel advies Hengelo bieden wij jou het beste fiscaal advies. Het is wel zo fijn om te weten dat de belastingzaken op orde zijn, toch?
We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet