Welke coronaregelingen zijn er nog in de zomer van 2022?

coronaregelingen

Inmiddels is het begin van de corona pandemie alweer bijna tweeënhalf jaar geleden. Verschillende lockdowns, maatregelen en versoepelingen later is de impact van covid op de maatschappij gelukkig afgenomen. Gedurende de pandemie boden verschillende coronaregelingen financiële solaas aan ondernemers en bedrijven. Welke regelingen zijn er in de zomer van 2022 nog van kracht?

De coronaregelingen in 2020 en 2021

In 2020 werden de eerste herstelpakketten geïntroduceerd om bedrijven te helpen met het opvangen van de klappen die de lockdowns veroorzaakten. In het pakket werd rekeningen gehouden met ZZP’ers, het MKB en grotere ondernemingen. Enkele van de belangrijkste regelingen waren:

  • Tegemoetkoming vaste lasten
  • Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren
  • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten
  • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers
  • Tijdelijke noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid

Naast deze regelingen werden ook verschillende tegemoetkomingen geïntroduceerd die zorgden voor soepelere afbetalingsregelingen van leningen of kredieten. 

Coronaregelingen in 2022

Tegemoetkoming vaste lasten MKB (TVL)

Eén van de regelingen die in de zomer van 2022 nog aan te vragen is, is de tegemoetkoming vaste lasten voor het MKB. Deze tegemoetkoming is aan te vragen over het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022. De regeling is te gebruiken voor ondernemers die zich inschreven bij de KvK tussen 30 juni 2020 en 30 september 2021. Het minimum subsidiebedrag is € 1.500 per kwartaal. Het maximum subsidiebedrag is € 100.000 per kwartaal. De regeling kan worden aangevraagd sinds dinsdag 7 juni en is open tot dinsdag 2 augustus 17.00

Subsidie Evenementengarantie 2022 (SEG)

In de SEG wordt er subsidie vrijgemaakt voor evenementen die vanwege overheidsregelingen niet door kunnen gaan in 2022. De regeling dekt de financiële risico’s die momenteel ontstaan bij het organiseren van evenementen. Afhankelijk van de startdatum van het evenement is het subsidiepercentage 80 of 90%. 

Compensatieregeling Fonds Podiumkunsten

Producten van professionele liveshows en concerten kunnen steun aanvragen voor misgelopen inkomsten van onverkochte kaarten. Hiervoor wordt tot 85% van de kaartverkoop vergoed. 

TOA-krediet, verbruggingskrediet en uitstel aflossing bestaande leningen

Met behulp van Qredits kan er krediet in de vorm van leningen worden aangevraagd door bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis. Het krediet is niet bedoeld om te gebruiken voor investeren, maar enkel voor het aflossen van uitstaande leningen.

Het TOA-krediet kan worden aangevraagd bij Qredits tot 31 mei 2024. Het overbruggingskrediet is maximaal € 25.000 en heeft een looptijd van maximaal 4 jaar. De eerste 6 maanden zijn hierbij aflossingsvrij. Hierna gelden rentepercentages van 2% in het eerste jaar en 5,75% in de jaren erna. 

Heb je behoefte aan ondersteuning bij het aanvragen van de regelingen of heb je financieel advies nodig? Neem contact met ons op voor advies op maat. 

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet