Wat zijn de voordelen van een boekhouder?

bewaarplicht administratie

Je maakt als ondernemer verschillende kosten, bijvoorbeeld inkoopkosten, promotiekosten, kantoorkosten en pensioen. De ene ondernemer hoeft maar een aantal facturen per maand te versturen, terwijl de andere er dagelijks tientallen verstuurt. Voordeel online boekhouden is dat je makkelijker overzicht behoudt. Zeker wanneer je in grote aantallen facturen verstuurd en ontvangt. 

Over het algemeen geldt dat hoe meer facturen je verstuurt en ontvangt, hoe meer je administratie wordt. Een boekhouder kan je volledige- boekhouding uit handen nemen. Ook is het mogelijk om je boekhouding gedeeltelijk uit te besteden. In deze blog lees je de voordelen boekhouder. 

De 3 voordelen boekhouder voor ondernemers 

Voordeel 1: Tijd besparen 

Eén van de belangrijkste voordelen boekhouder, is dat je tijd bespaard. Houd je als ondernemer je inkomsten en uitgaven nauwkeurig bij? Of kijk je er altijd tegenop om te beginnen aan je administratie? Bij boekhouden komt meer kijken dan alleen het inboeken van je facturen en het op tijd indienen van je belastingaangifte. Wanneer je als ondernemer je boekhouding uitbesteedt, houd je tijd over voor hetgeen waar je goed in bent: ondernemen. Je hebt de keuze om je boekhouding volledig of voor een gedeelte uit te bestelen.  

Voordeel 2: Ontvang geen boetes

Een tweede voordeel boekhouder, is dat je geen boetes meer ontvangt omdat je bijvoorbeeld de belastingaangifte vergeet. Elke ondernemer is verplicht om de belasting bij te houden en op tijd in te dienen. Het is dan ook belangrijk om geen gegevens te missen, om een boete te voorkomen. Wat er gebeurt als je niet of te laat belastingaangifte doet, is afhankelijk van je situatie. Heb je wel een aangiftebrief ontvangen, maar niet op tijd de aangifte ingediend? Dan riskeer je een boete op basis van je inkomen. 

 

Doe je te laat je aangifte? Dan ontvang je meestal eerst een herinnering waarin wordt gevraagd om opnieuw je aangifte te voltooien. Doe je dit niet, ontvang je een aanmaning. In de aanmaning staat een nieuwe termijn waarbinnen de aangifte voltooid moet zijn. Komt je aangifte later binnen dan de gestelde termijn? Dan ontvang je een verzuimboete. Doe je helemaal geen aangifte? Dan maakt de Belastingdienst een schatting van je inschatting plus de verzuimboete. 

Voordeel 3: Je hoeft niet meer te veel te betalen aan belasting 

Het juist doen van je boekhouding is een vaak. Voordeel beknopte boekhouding is dat je gemakkelijk het overzicht kan behouden. Een boekhouder is op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen zijn of haar vakgebied. Het is voor een ondernemer onmogelijk om naast het ondernemen ook nog eens op de hoogte te blijven van alle regels, die regelmatig wijzigen. Eén van de grootste voordelen boekhouding uitbesteden is dat je nooit meer ondernemersregelingen misloopt of te veel aan belasting betaalt. 

123Onlineboekhouding helpt je bij je financiën, zodat jij als ondernemer kan doen waar je goed in bent: ondernemen! Zo geeft 123Onlineboekhouding financieel advies, om je bedrijf financieel gezond te maken of houden. Ook kan je bij 123Onlineboekhouden startersadvies krijgen. 

Ben je benieuwd naar de diensten van 123Onlineboekhouding of heb je andere vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar een oplossing voor jouw situatie. 

 

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet