Uitstel belasting voor ondernemers verlengd tot en met maart 2022

uitstel van betaling

Wanneer je ondernemer bent, ben je verplicht om digitaal aangfite te doen. Dit geldt voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, intracommunautaire leveringen, loonheffingen, accijns en verbruiksbelasting en de eerstedagsmelding. Om ondernemers en bedrijven tegemoet te komen in de huidige corona situatie, heeft het kabinet besloten om ondernemers en bedrijven uitstel te geven van betalen van belasting. 

 

In deze blog lees je hoe je digitaal aangifte doet, wat uitstel van betaling inhoudt en hoe 123Onlineboekhouding je kan helpen bij het doen van je belastingaangifte. 

 

Digitaal aangifte doen 

 

Als ondernemer kan je op verschillende manieren digitaal je belastingaangifte voldoen. Dit kan via één van de portalen van de Belastingdienst, met aangifte- of administratiesoftware en via een fiscale dienstverlener. Denk hierbij aan accountants of belastingadviseurs. De website van Belastingdienst begeleid je bij het indienen van je belastingen. 

 

Uitstel van betaling 

 

Het uitstellen van betalen liep eerst af op 31 januari 2022. Het kabinet heeft besloten deze datum te verlengen tot en met 31 maart 2022 en sluit na deze aanpassing aan bij de duur van de overige maatregelen die behoren bij het steunpakket. Het uitstellen van betaling blijft gelden voor ondernemers die door de blijvende coronamaatregelen extra financiële ruimte nodig hebben. Op dit moment zijn er ruim 264 duizend ondernemers die een openstaande belastingschuld hebben van 18,7 miljard euro. 

 

Ook sportscholen hebben een van het kabinet uitstel van betaling ontvangen. In de periode van verplichte sluiting hebben sportscholen online sportlessen aan kunnen bieden. Om de sportscholen tegemoet te komen, heeft het kabinet besloten met terugwerkende kracht het verlaagd btw-tarief op deze online sportlessen in te voeren. Dit is geldend voor de periode van 28 november 2021 tot en met 14 januari 2022. 

 

Hulp nodig bij het doen van je belastingaangifte

 

Als ondernemer ben je verplicht om meerdere malen per jaar aangifte te doen voor de inkomstenbelasting. Hoe vaak je aangifte moet doen, is afhankelijk van je omzet. Wanneer je dit onjuist indient, kan een boete volgen. Deze zogenoemde verzuimboete bedraagt 38 euro. Doe je vaker te laat je aangifte? Dan kan dit bedrag oplopen tot een bedrag van 5.514 euro. 

 

Zit jij elke keer met je handen in het haar als je jouw belastingaangifte moet doen? Of je nu elke maand, elk kwartaal of elk jaar je aangifte inkomstenbelasting in moet dienen, 123Onlineboekhouding helpt! 123Onlineboekhouding biedt ondersteuning bij het doen van je inkomstenbelasting en andere belastingzaken. Met hulp van onze deskundige belastingadviseurs, betaal je nooit meer teveel belasting. 

 

Niet alleen kan 123Onlineboekhouding je helpen bij het doen van je belasting. Ook voor  boekhoudkundig advies draaien onze deskundigen hun hand niet om. Een goede boekhouding is een vereiste. De Belastingdienst kan namelijk vragen stellen over je boekhouding. Het is belangrijk dat deze op orde is!

 

Wil je meer weten over de diensten van 123Onlineboekhouding? Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar de juiste financiële begeleiding, voor jouw situatie! 

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet