Inhuren van freelancers, wat zijn de voordelen?

Inhuren van freelancers

Inhuren van freelancers, heb je er al eens over nagedacht? Wanneer je een freelancer bent, dan ben jij je eigen baas. Kort gezegd: je werkt als zelfstandige, zonder baas. Wel heb je te maken met opdrachtgevers en klanten. Dit lijkt erg op een zelfstandige zonder personeel, ook wel bekend als zzp. Vaak zie je ontwerpers, boekhouders en copywriters als freelancer. Stukadoors, metselaars en kappers zie je dan weer vaak als zzp’er. Volgens de Belastingdienst is er geen verschil in beide rechtsvormen. 

Heb je een onderneming en wil je een freelancer inhuren? Lees in deze blog de voordelen. 

Waarom inhuren van freelancers? Freelancers zijn experts in hun vakgebied

Wil je jouw onderneming verder helpen ontwikkelen? Freelancers staan erom bekend organisaties sneller te laten groeien. Waarom? De meeste freelancers beschikken over gerichte expertise. Daarnaast is het waardevol iemand van buitenaf mee te laten draaien binnen jouw onderneming. Vaak brengt dit jou als ondernemer nieuwe inzichten. 

Inhuren van freelancers, je haalt er nieuwe energie mee binnen!

Heb je personeel dat al lang werkzaam is binnen jouw onderneming? Dan kan het zo zijn dat deze vaste krachten in een zogenoemde sleur terechtkomen. Je kan als ondernemer zelf ook in een sleur terechtkomen. Een goede freelancer brengt nieuwe energie en begint met veel motivatie bij jouw onderneming. 

Hulp voor korte of langere tijd 

Wanneer je besluit om een freelancer in te huren, kun je samen met hem of haar een contract opstellen. Je hebt hierbij de keuze uit een contract voor kortere of langere periode. De uren die worden gewerkt zullen worden gefactureerd. 

Gewerkte uren uitbetalen

Gemiddeld vraagt een freelancer een bedrag van 52 euro per uur. Dit bedrag kan verschillen in de realiteit, afhankelijk van bijvoorbeeld de hoeveelheid ervaring en de duur van de opdracht. Ondanks dat het uurtarief hoger is bij een freelancer dan bij een werknemer in dienst, kan het voor jou als ondernemer financieel aantrekkelijker zijn om een freelancer in te huren. Waarom? Je betaalt alleen de gewerkte uren uit. Wanneer je zekerheid wilt over je uitgaven aan gewerkte uren, is het verstandig om vooraf afspraken te maken. 

En er zijn nog een aantal voordelen:

  • Scaling up or down: Freelancers kunnen op elk moment worden ingehuurd of ontslagen, afhankelijk van de huidige behoeften van de onderneming. Dit geeft jou meer flexibiliteit om snel te schalen naar beneden of omhoog, afhankelijk van de marktomstandigheden.
  • Verbetering van werk-privébalans: Je kunt tijd en energie besparen door freelancers in te huren voor specifieke projecten, in plaats van ze intern vast aan te nemen en te beheren. Dit kan hen helpen om een betere balans te vinden tussen werk en privé.
  • Focus op core business: Door freelancers in te huren voor niet-kerntaken, kun je je concentreren op jouw kernactiviteiten en je richten op jouw strategieën om groei en succes te realiseren.
  • Meer innovatie en creativiteit: Freelancers brengen vaak nieuwe en frisse ideeën en perspectieven mee, waardoor je kunt profiteren van de nieuwste ontwikkelingen en innovatieve oplossingen.
  • Minimalisering van overheadkosten: Je hoeft je geen zorgen te maken over overheadkosten, zoals verzekeringen, verlof, ziekteverlof, opleidingen en pensioenen, aangezien freelancers meestal zelf verantwoordelijk zijn voor hun verzekeringen en pensioenen.

Deze voordelen tonen aan dat het inhuren van freelancers een effectieve en veelzijdige strategie kan zijn voor ondernemers die op zoek zijn naar extra ondersteuning en groei.

Wanneer je onderneming groeit, zal ook je boekhouding complexer worden. Je zult merken dat je dan ook meer tijd en energie hieraan kwijt bent. In sommige situaties kost dit zoveel tijd en energie, dat het inhuren van een goede boekhouder aantrekkelijker is, dan het zelf te doen. Ben je ondernemer en wil je bedrijfsadvies? 123Onlineboekhouding helpt! Liever je gehele boekhouding uitbesteden? Ook dan helpt 123Onlineboekhouding. 

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw situatie. 

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet