Wetswijziging per 1 juli

Wetswijziging per 1 juli

Even de belangrijkste wetswijzigingen die voor jou van toepassing kunnen zijn op een rij:

 

Geen ongevraagde telefonische verkoop

 

Bedrijven mogen per 1 juli niet meer ongevraagd telefonisch verkopen. Bedrijven die gebruik maken van telemarketing mogen klanten alleen benaderen als de klant daar toestemming voor heeft gegeven. Bedrijven mogen wel bestaande klanten benaderen, echter komt er een maximale periode waarbinnen contact opgenomen mag worden. Zodra er toestemming is verleend mag je niet anoniem bellen, het telefoonnummer moet zichtbaar zijn.

 

BTW regels voor internationale e-commerce (webshops)

 

Waar voorheen voor elk land een ander drempelbedrag werd toegepast op afstandsverkopen, worden de drempelbedragen vereenvoudigd. Per 1 juli geldt er een drempelbedrag van € 10.000 op alle EU-landen buiten Nederland. Op het moment dat je, meer dan € 10.000 aan verkopen hebt aan particulieren in Europa, moet je de BTW tarieven van het land waar de klant gevestigd is in rekening brengen. Tot het drempelbedrag van € 10.000 breng je Nederlandse BTW in rekening.

Concreet betekend dat:
Stel je levert in één jaar voor € 4.000,- aan goederen in Frankrijk,  € 4.000,- in Duitsland en € 4.000,- in Denemarken. Je hebt dan voor € 12.000,- aan goederen geleverd in EU landen. Je brengt dan tot € 10.000,- Nederlandse BTW in rekening. Bij De overige € 2.000,- , die je in Frankrijk, Duitsland en Denemarken in rekening brengt, moeten de btw tarieven van die landen worden toegepast. Je bent dan vervolgens in dat land btw verschuldigd.

Voor meer informatie over de gevolgen van de wetswijzigingen voor E-commerce verwijs ik je door naar deze link.

In deze link vind je:

 

  • De BTW vrijstelling verdwijnt op import tot € 22,- .
  • Bedrijven die in aanmerking komen voor afstandsverkopen kunnen zich registreren bij een éénloketsysteem.
  • De invloed van deze wetswijziging op de KOR.
  • De douane wetgeving van e-commerce-zendingen.

 

Minimumloon stijgt

 

Per 1 juli stijgt het brutobedrag van het wettelijk minimumloon.
Vanaf 1 juli 2021 wordt het brutominimumloon:

€ 1.701,80 per maand
€ 392,55 per week
€ 78,51 per dag

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op!

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet