Schrijf jouw UBO’s op tijd in!

Bedrijfsovername - 123Onlineboekhouding

Sinds 27 september 2020 kun jij je inschrijven in het UBO register. Dit register is in het leven geroepen naar aanleiding van de WWFT, dit is de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Het register draagt bij aan het voorkomen van witwaspraktijken en terrorismefinanciering middels het financiële stelsel. Organisaties zijn verplicht zich in te schrijven voor 27 maart 2022, doe je dit niet, dan ben je in overtreding en riskeer je een geldboete.

Wie moeten zich voor het UBO register inschrijven?

Ondernemingen met de volgende rechtsvormen zijn verplicht om zich in te schrijven:

  • Naamloze en besloten vennootschappen (NV & BV)
  • Vennootschap onder firma en Commanditaire vennootschap  (VOF & CV)
  • Stichtingen en verenigingen
  • Onderlinge waarborgmaatschappijen
  • Coöperaties

Een organisatie mag zelf kiezen wie de UBO’s (Ultimate Beneficial Owners) van een onderneming zijn. Je moet jezelf afvragen wie belang hebben in jouw organisatie. Denk aan aandeelhouders, personen met stemrecht en personen met een economisch belang. Deze personen moeten wel meer dan 25% van dit belang in jouw onderneming hebben. Een bedrijf kan meerdere UBO’s hebben.

Hoe schrijf jij je in?

Ben jij een bestaande organisatie? Dan kan jij je inschrijven via deze opgave.
Nieuwe organisaties schrijven hun UBO’s in tijdens het registreren van de onderneming bij de KVK. Het is voor nieuwe organisaties niet mogelijk om UBO’s online in te schrijven.
Bij het inschrijven van jouw UBO’s zijn jouw persoonlijke gegevens en ID benodigd.
Daarnaast heb je documenten nodig waaruit blijkt dat jij belang hebt in de onderneming.
Voor aandeelhouders is dit bijvoorbeeld een uittreksel van het aandeelhoudersregister, voor een VOF kan dit bijvoorbeeld een vennootschapsovereenkomst zijn.

123Onlineboekhouding en de WWFT

123Onlineboekhouding is verplicht om te controleren of klanten zich aan de richtlijnen van de WWFT houden. Een potentiële klant wordt vooraf gescreend, dit is tevens de reden dat wij jouw persoonlijke gegevens + ID moeten hebben. Daarnaast moeten wij gedurende de samenwerking verdachte transacties melden.

Heb jij begeleiding nodig bij het aanvragen van UBO’s, of heb je overige vragen? Neem dan contact met ons op!

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet