Scholing is en blijft een belangrijke investering voor jezelf

Scholing is en blijft een belangrijke investering in je zelf - 123Onlineboekhouding

Het is erg belangrijk, zeker als zelfstandige ondernemer, om bij te blijven met de ontwikkelingen in je vakgebied en of nieuwe vaardigheden op te doen. Om bijscholing te stimuleren is er een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen. Ben je nieuwsgierig naar deze subsidieregeling, lees dan snel verder!

Waarom bijscholen?

Een cursus of een studie volgen is natuurlijk niet goedkoop, het is wel erg belangrijk voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je leert nieuwe skills, vergaat kennis en houdt jezelf op de hoogte van de nieuwste technieken/ontwikkelingen in jouw vakgebied. Van webdesigners, kappers tot hoveniers, iedereen heeft wel behoefte aan extra kennis. In veel zelfstandige beroepen ben je zelfs bijna verplicht om regelmatig naar de studiebanken te gaan, ben je niet op de hoogte van de recentelijke ontwikkelingen? Dan loop je het risico dat jouw klanten naar de concurrent stappen.

Door middel van bijscholing kun jij jezelf onderscheiden van anderen. Daarnaast kun je, door middel van bijscholing, het aanbod van jouw diensten verbreden. Een pedicure kan bijvoorbeeld, naast het behandelen van voeten, gezichtsbehandelingen uitvoeren of ontspanningsmassages verzorgen. Vraag je zelf af waar behoefte naar is in de omgeving en speel hier op in.

Subsidieregeling STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie)

Op dit moment zijn studiekosten beperkt aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Je mag tot € 15.000,- aan studiekosten aftrekken en er geldt een drempel van € 250,-. Vanaf 2022 gaat de subsidieregeling STAP in. Hiermee kan je als werknemer, ZZP’er of werkzoekende één keer per jaar maximaal € 1000,- subsidie krijgen voor scholing en ontwikkeling. De aanvraag verloopt via UWV. Let wel op, de scholingskosten zijn vanaf 1 januari 2022 niet meer aftrekbaar, De STAP regeling is hiervoor in de plaats gekomen. Het kan dus verstandig zijn dat je, als je nog een studie wilt beginnen, hier in 2021 mee begint.

Om voor deze regeling in aanmerking te komen moet je minimaal 18 jaar zijn en je mag geen recht meer hebben op studiefinanciering. Tevens moet jouw opleiding in het STAP scholingsregister staan, vanaf 1 maart 2022 wordt hier een portaal voor aangemaakt.

Professionele ondersteuning

Je bent eindelijk klaar met studeren, je bent net met een nieuwe onderneming begonnen en je hebt het erg naar je zin. In de beginfase loop je echter al tegen problemen aan waarvoor je niet bent opgeleid. In de praktijk verloopt niet altijd alles op de zelfde manier als jou is vertelt. Naar mate je ervaring op doet loop je steeds minder vaak tegen problemen aan. Echter komen zelfs ervaren ondernemers niet altijd tot een oplossing, een verstandige ondernemer schakelt dan professioneel hulp in! Een boekhouder kan die rol voor jou vervullen. Bedenk dat een boekhouder of jouw adviseur vaak problemen van andere ondernemers hebben meegemaakt. Misschien kan jouw boekhouder jou wel helpen met iets, wat je totaal niet van een boekhouder verwacht!

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op!

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet