het regeerakkoord, wat betekent dit voor jou als ondernemer?

Het regeerakkoord

In dit artikel benoemen we een aantal veranderingen, die volgens ons, belangrijk zijn voor jou als ondernemer.

Fiscaal

Het nieuwe kabinet wilt verschillende toeslagen afschaffen, mede om het belastingstelsel te vereenvoudigen. De zelfstandigenaftrek wordt wederom afgebouwd, zelfstandigen krijgen hier ter compensatie een hogere arbeidskorting voor. Tot slot worden de lasten van lage- en middeninkomens verlaagd.

Personeel

Het minimumloon gaat met 7,5% omhoog, de uitkeringen stijgen net zo hard en er komt een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers.

Klimaat

Het kabinet wilt in 2030 rekeningrijden invoeren. Na invoering is de hoogte van de motorrijtuigenbelasting afhankelijk van het aantal verreden kilometers per jaar. Dit systeem geldt voor zwel elektrische auto’s als auto’s op fossiele brandstof.

Nieuwe BV-vorm

De regelgeving voor bedrijven met een sociaal of maatschappelijk doel worden verbeterd. Tevens kunnen deze ondernemingen de status van maatschappelijke BV (BVm) krijgen. Dit is geen nieuwe rechtsvorm, de naam is uitsluitend bedoelt om maatschappelijke ondernemingen duidelijk herkenbaar te maken.

Mobiliteit

De regering investeert fors in het OV en het fietsverkeer, daarnaast gaat de onbelaste reiskostenvergoeding omhoog. Het kabinet wil tevens afspraken maken met bedrijven over thuiswerken.

Heb je nog vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op!

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet