Een bedrijf starten, waar moet je aan denken?

Een bijbaan als zzp'er

Zakelijke rekening

Het is erg belangrijk om als starter een zakelijke rekening te openen. Op deze manier houd je jouw zakelijke en privé inkomsten/uitgaves gescheiden.
Daarnaast gebruik/vermeld jij jouw zakelijke rekening bij het opmaken en versturen van offertes/facturen, je zakelijke website en bij brochures. Het komt in dit geval professioneler over wanneer jouw bankrekening op de naam van je zaak staat.
Daarnaast is een zakelijke rekening verplicht bij het aanvragen van krediet.

Ondernemingsplan

Voordat je een onderneming start is het belangrijk om een ondernemingsplan op te stellen. Een ondernemingsplan is, net zoals bij een zakelijke rekening, verplicht voor kredietaanvragen.
Daarnaast geeft een ondernemingsplan jou inzicht in jouw ondernemingsvaardigheden, doelen marktpositie en de haalbaarheid van je idee.

Verzekeringen

Als ondernemers loop je, afhankelijk van je beroep, bepaalde risico’s. Het afdekken van deze risico’s is erg belangrijk voor het voortbestaan van jouw onderneming. In deze link Vind je een overzicht van verzekeringen die starters het vaakst afsluiten.

Financiering

Daar naast is het belangrijk om te onderzoeken hoe jij jouw onderneming in de startfase gaat financieren. In de startfase zal geïnvesteerd moeten worden in inventaris en voorraad, je personeel moet betaald worden en je privé in en uitgaves moeten er niet onder lijden. Dit voorwoord je tevens in je ondernemingsplan. Enkele financieringsmogelijkheden zijn: Een lening bij de bank, een lening bij familie en bekenden of financial lease.

Betaalmethodes

Voor jouw klanten zijn veel betaalmethodes beschikbaar.  Het is erg belangrijk om klanten het hierin zo makkelijk mogelijk te maken. Daarnaast moet je zelf de overweging maken of je contant geld wilt ontvangen of klanten uitsluitend per pin wilt laten betalen. Contante betalingen brengen risico’s en extra werkzaamheden met zich mee maar kan in sommige gevallen de juiste betaalmethode zijn!
Daarnaast zijn er andere innovatieve middelen om de klanten van een betaalmethode te voorzien.
Denk aan Smartpinnen, Contactloos betalen en OmniKassa voor webshops.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op!

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet