Als ondernemer in loondienst, waar moet je op letten?

Als ondernemer in loondienst, waar moet je op letten - 123Onlineboekhouding

Het komt in de corona crisis vaker voor dat ondernemers niet genoeg geld kunnen werven als ondernemer, je kunt als ondernemer er voor kiezen om, naast je onderneming, in loondienst te gaan!

Waar moet je op letten?

  • Zodra je in loondienst gaat vul je het formulier voor de loonheffingen in. Je hebt recht op loonheffingskorting als je bij 1 werkgever in dienst bent. Jij als ondernemer kan hier dus gebruik van maken!
  • Inkomsten uit je bedrijf staan los van privé-inkomsten. Stort daarom je salaris op een privérekening en je bedrijfsinkomen op je zakelijke rekening.
  • Komt je totaal inkomen, dus inkomen uit je bedrijf en je inkomen uit loondienst, boven de € 68.507? Dan ga je naar een hoger inkomstenbelastingschijf, het tarief is dan 49,50% in plaats van 37,10%.
  • Kom je nog steeds in aanmerking voor ondernemersaftrek? Voor ondernemers die korter dan 5 jaar een onderneming hebben veranderd er niet veel. Je moet nog steeds voldoen aan het urencriterium van 1225 uur. Ondernemers die langer dan 5 jaar een onderneming hebben moeten in het kalenderjaar, naast het urencriterium, meer tijd besteden aan de onderneming dan aan het werk in loondienst.
  • Komen de werkzaamheden van je nieuwe werkgever overeen met de werkzaamheden van jouw onderneming? Maak dan met je werkgever afspraken over deze werkzaamheden. Houd rekening met een concurrentiebeding bij een tijdelijk of vast contract en vraag dit na!

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Hulp nodig? Chat met ons