123Onlineboekhouding verleent nu NIWO verklaringen!

123Onlineboekhouding verleent nu NIWO verklaringen! - 123Onlineboekhouding

Wat is de NIWO?

De NIWO is een vergunningverlener voor het wegtransport. De NIWO verleent op dit moment ruim 15.000 vergunningen aan transportondernemingen. Om de 5 jaar worden transportbedrijven getoetst of zij aan vier kwaliteitseisen voldoen: Kredietwaardigheid, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en reële vestiging.
Iemand is kredietwaardig wanneer je over voldoende middelen beschikt. Bij 1 auto dien je over
€ 9000,- aan vermogen te beschikken. Als je meer dan 1 auto hebt, moet je per auto over € 5.000,- extra vermogen beschikken.
Het is zeer onverstandig om alvast te starten met koerierdiensten zonder aan de wettelijke eisen te voldoen. De boetes voor het rijden zonder vergunning zijn erg hoog.

Wanneer ben je verplicht om een vergunning aan te vragen?

Op dit moment moet je een vergunning aanvragen op het moment dat jouw laadvermogen meer dan 500kg is. Hier wordt echter vaak misbruik van gemaakt en daarom wordt er op dit moment overwogen om dit terug te schalen naar 0 kg, of wel de vergunning is dan verplicht voor elke vorm van transport door koeriersdiensten.

NIWO verklaring bij 123Onlineboekhouding aanvragen.

Omdat 123Onlineboekhouding lid is van NOAB zijn wij bevoegd om NIWO verklaringen af te geven.
Op het moment dat je een NIWO-vergunning wilt verkrijgen moet je kunnen aantonen dat je over voldoende vermogen beschikt. Dit kun je aantonen met een begin/tussentijdse balans en of jaarcijfers. Deze stukken moeten daarnaast voorzien zijn van een verklaring. Deze verklaring kan door ons worden afgegeven. Wij toetsen of dit vermogen voldoet aan de gestelde eisen. Op het moment dat je hieraan voldoet en de verklaring hebt verkregen kun je een vergunning aanvragen bij de NIWO.
Nu kun jij op een veilige en verantwoordelijke manier de weg op!

Wil je een verklaring bij ons opvragen of heb je vragen over de NIWO? Neem dan contact met ons op!

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet