123Onlineboekhouding verleent derden en accountantsverklaringen

123Onlineboekhouding verleent derden en accountantsverklaringen - 123Onlineboekhouding

De corona crisis heeft voor veel ondernemers roet in het eten gegooid. Gelukkig heeft de overheid, om ondernemers tegemoet te komen, NOW en TVL subsidies toegekend. Deze dienen getoetst te worden door een accountant of een financiële dienstverlener middels een derden verklaring of een accountantsverklaring.

NOW

Met de NOW worden ondernemers die personeel in dienst hebben tegemoet gekomen. Veel bedrijven waren gedurende de lockdown beperkt open of gesloten. Het personeel moest echter worden doorbetaald. Om die kosten te compenseren is deze subsidie verstrekt.
De subsidie is een voorschot en wordt toegekend als er, vergeleken met 2019, sprake is van een omzetdaling van minimaal 20% in het kwartaal waarin aanvraag wordt gedaan. De omzetdaling moet geschat worden over de periode waar je de voorschot voor aanvraagt.

Derden en accountantsverklaring

Op een later moment, bij de vaststelling, wordt gecontroleerd of deze omzetdaling daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Dit moet, afhankelijk van het ontvangen subsidie bedrag, getoetst worden door een financiële dienstverlener of accountant. Zij leggen bij de vaststelling een verklaring af.
Blijkt dat de omzetdaling minder dan 20% is geweest, dan moet je (een gedeelte van) het voorschot terugbetalen.

Aanvragen

Op dit moment kun je NOW 8 aanvragen, als je aan de vereisten voldoet ontvang je een voorschot op de maanden januari februari en maart 2022. Het is wel van belang dat jouw administratie volledig en up-to-date is. Alleen dan kun je een goede inschatting maken over het omzetverlies in dit kwartaal, vergeleken met januari februari en maart 2019. De aanvraag periode voor NOW 8 is van 14 februari tot en met 13 april 2022. De vaststelling, die via een financiële dienstverlener of accountant moet worden getoetst, is vanaf 3 oktober 2022 tot en met 2 juni 2023.

Heb je hulp nodig bij de aanvraag van NOW 8? Neem contact met ons op en wij begeleiden jou bij het proces. Heb je een verklaring nodig voor de vaststelling? 123Onlineboekhouding verleent derden en accountantsverklaringen. Voor meer informatie over deze verklaringen ga je naar deze link.

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet