Hoe kom ik als (startende) ondernemer aan krediet?

Hoe kom ik als startende ondernemer aan krediet - 123Onlineboekhouding

Stel je wilt een forse investering doen voor jouw onderneming maar je hebt niet genoeg vermogen. Om wel over voldoende geld te beschikken kun je gaan lenen. Er zijn hierin veel mogelijkheden, de verschillende kredietvormen zet ik voor jou op een rij.

Borgstelling MKB Krediet

De BMKB-regeling is een regeling van de overheid voor ondernemers in het MKB. Met deze regeling krijgen financiers extra zekerheid. Als jij geld leent bij een financier die deelneemt aan de BMKB-regeling kun je voor een deel van jouw krediet borgstelling krijgen. Dit houdt in dat de overheid garant staat voor dit deel. De overheid maakt het hiermee mogelijk om bij financiers geld te lenen, ook wanneer jouw onderpand in de ogen van de financier onvoldoende is.

Wil je weten of jouw financier deelneemt aan deze regeling? Klik dan op deze link.

Rekening courant krediet

De rekening courant krediet is een kredietvorm waarmee je bij de bank rood mag staan.
Deze kredietvorm is vooral bedoelt voor bedrijven die veel schommelen in hun financieringsbehoefte, bijvoorbeeld bedrijven met seizoensgebonden werk. Je kunt jouw rekening courant krediet bij jouw bank aanvragen, het is namelijk gekoppeld aan jouw betaalrekening. De Bank toetst aan de hand van de jaarcijfers, het bedrijfsplan en openstaande leningen of jij hiervoor in aanmerking komt. Op basis van de financiële gezondheid van jouw bedrijf wordt een rentepercentage vastgesteld. Heb je bijvoorbeeld een onderpand op jouw bedrijfspand of voorraad, dan loopt de bank minder risico en zal het rentepercentage lager liggen.

Leasing

Leasing is ook een vorm van financiering, deze financieringsvorm komt veel voor bij de aanschaf van auto’s. De twee meest voorkomende vormen zijn operational en Financial Lease. Het grootste verschil is dat je bij operational lease na afloop van het contract niet de eigenaar van de auto bent.
Bij financial lease ben je dit dus wel, je hebt dan echter meer administratieve verplichtingen aangezien jij verantwoordelijk bent voor de verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud.

Microkrediet bij Qredits

Qredits is een kredietverstrekker die startende en bestaande ondernemers financiert. Je kunt bij Qredits een micro krediet aanvragen tot € 50.000,- met een looptijd van 1 tot 10 jaar. Je betaalt maandelijks een deel van de lening terug plus rente. Bij de aanvraag moet je een up to date ondernemingsplan, financieel plan en jouw jaarcijfers aanleveren. Qredits hanteert op dit moment een rentepercentage van 8,75 % voor Microkrediet. Daarnaast worden er, afhankelijk van de hoogte van de lening, behandelkosten in rekening gebracht.

Heb je een vraag over dit artikel? Neem dan contact met ons op!

We gebruiken cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren en anonieme statistieken bij te kunnen houden. Door op "Prima!" te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Bedankt voor je bezoek en veel plezier op onze website! View more
Prima!
Liever niet